Cum alegi sacoul potrivit?

Sacoul reprezinta piesa centrala a unui costum; daca nu se tine cont de anumite criterii, acesta poate strica intreaga tinuta. In randurile ce urmeaza veti afla cum puteti sa alegeti sacoul potrivit care sa va vina ca ”turnat”.

Umerii sacoului

Referitor la umerii sacoului, cei mai potriviti sunt cei putin intariti, situati undeva la 30-50 milimetri deasupra umarului real. Ideea centrala este ca de la umeri iti dai seama daca un sacou iti vine bine sau nu, pentru ca acolo cade prima oara privirea, deci mare atentie! Orice disconfort pe care il ai la nivelul umerilor atunci cand probezi un sacou iti indica faptul ca nu ai ales marimea potrivita si ca trebuie sa alegi una mai mica sau mai mare.



Talia sacoului

Talia sacoului este marcata prin incheierea nasturilor. Ca o regula generala, cand aveti un sacou cu doi nasturi, se incheie un singur nasture, si anume cel de sus. In cazul sacourilor cu trei nasturi, cel din mijloc va fi cel incheiat. La sacourile cu un singur nasture acesta va sta inchis, insa cand va asezati se va descheia. Daca optati pentru un sacou cu doua randuri de nasturi, la fel, daca are doar doi il incheiem pe primul, iar daca are un singur nasture il tinem inchis pana trebuie sa ne asezam.

De asemenea, pentru corelarea sacoului cu propria talie, trebuie sa stiti sa o localizati, aceasta aflandu-se la o palma deasupra buricului.

Lungimea sacoului

Regula generala in ceea ce priveste lungimea sacoului este ca acesta sa acopere fesele. Insa, o moda mai recenta o reprezinta sacourile scurte, care acopera doar betelia pantalonului. Dar un lucru e cert: clasicul va fi mereu la moda!



Manecile sacoului

In mod normal, maneca unui sacou ar trebui sa ajunga pana la baza degetului mic,  tinand mainile pe langa corp. Totusi, noile tendinte au la baza o maneca ceva mai scurta care permite mansetei camasii sa iasa in evidenta.

Tine cont de sfaturile noastre atunci cand te hotarasti sa cumperi un sacou si cu siguranta nu vei da gres!

0 Comentarii la "Cum alegi sacoul potrivit?"

Scrie un comentariu

Nume:
 
Comentariu:
Nota: Codul html nu este tradus!
Captcha